Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Települések - Bács-Kiskun megye képes leírás - Települések.tlap.hu
részletek »

Települések - Bács-Kiskun megye - Települések.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: telepulesek.tlap.hu » Települések - Bács-Kiskun megye
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bácsalmás

Bácsalmás

Örömmel köszöntöm mindannyiukat ezen a honlapon, amely minden bizonnyal hozzájárul ahhoz, hogy Bácsalmás országszerte, de a határainkon túl is ismertebbé váljon. A gyorsan változó gazdasági környezet, az információ technológia rohamos fejlődése, valamint Európa integrációja megköveteli ma már egy kisvárostól is, hogy felzárkózzon a módszereit illetően az élen járókhoz. Az internetes technológia lehetővé teszi számunkra, hogy Ön, kedves látogatónk, akár sok száz, vagy ezer kilométer távolságból képet kapjon városunkról, életünkről, és kedvet kapjon meglátogatni bennünket, ugyanakkor a városban lakóknak is képes naprakész információkkal szolgálni. A város vezetése, és lakossága szeretettel vár mindenkit, aki kíváncsi Bácsalmás hagyományaira, kultúrájára, vagy gazdasági lehetőségeire. A turisztikai céllal ideérkezőket éppúgy örömmel látjuk, mint a befektetési, munkahely teremtési szándékkal rendelkezőket. Ez a Web oldal mindegyikőjük számára sok hasznos információval fog szolgálni.

Baja

Baja

Baja történetének kezdetei a távoli múltban kereshetők, hiszen már az őskorban lakott hely volt. Ősidők óta vonzották az embereket a Duna bal partján elterülő gazdag legelők és a vizeket övező erdők. Ez a környék mindig megélhetést biztosított a megtelepedő emberek számára. Kedvező földraji helyzete miatt a terület, a vaskort kivéve, úgyszólván folyamatosan lakott volt. A honfoglalás után rövidesen fontos átkelőhellyé vált. A török uralom alatt jelentős erődítmény volt nagy kikötővel, több száz házzal, mecsettel, fürdővel. A 18-19. században az Alföld egyik legforgalmasabb kereskedelmi központjaként Baja gyors fejlődésnek indult, és a környék gazdasági, valamint kulturális központjává nőtt. A legrégibb időket őskori (neolitikum, bronzkor) és népvándorlás kori (szarmata népek) leletek tanúsítják. A VI. században avarok nyomultak a területre. Őket követték honfoglaló őseink, akiket vonzott a vízben, halban, vadban, legelőben gazdag vidék.

Kalocsa

Kalocsa

A város költségvetése 2005. március 1-én megalkotásra került, mely a Polgármesteri Hivatal és minden önkormányzati intézménytől fegyelmezett, megfontolt gazdálkodást, ésszerű takarékosságot követel. Az évközi indokolt többletigények a központi előirányzatból igényelhetők, a felhasználás tételes elszámolásával. Beruházásainkat az idén is jórészt pályázati források megnyerésével tudjuk csak megvalósítani. Ezért fontos a pályázatok szakszerű, folyamatos előkészítése (tervek, engedélyek .) Továbbra is kiemelt feladat az önkormányzati tulajdonú közút, járda, kerékpárút felújítás, fejlesztés. Ez évben elkezdődhet a térségi hulladék kezelési rendszer kiépítése, melynek során városunkban komposztáló telep, átrakó állomás és hulladékudvar épülhet. Folytatni kívánjuk a városközponti rekonstrukciót. Feltétele azonban a nyertes pályázat. Ugyancsak ennek függvénye a további új beruházások indítása (Malom utcai Szoc. Otthon bővítés, Műv. Ház, Városháza, Városi Piac rek. stb.). Szükség van a rendezési tervvel összhangban lakóterület fejlesztésekhez közművek kiépítésére is. A volt honvédségi ingatlanok átvétele esetén közműberuházásokat, épület felújításokat kell előkészíteni. De lehetne még a feladatokat tovább sorolni.

Kiskőrös

Kiskőrös

Megtiszteltetés számunkra, hogy felkereste honlapunkat, hogy érdeklődést mutat városunk iránt! Szándékaink szerint sokrétű információt kívánunk nyújtani mindazoknak, akik felkeresik a honlapot. Célunk elsősorban városunk bemutatása, amely magába foglalja a település történetének, hagyományainak, nevezetességeinknek, sajátos adottságainak bemutatását, továbbá az, hogy a várost felkeresni szándékozóknak hasznos segítséget nyújtsunk. Ugyanakkor szeretnénk megfelelni a közérdeklődésre számot tartó információk megismerhetősége iránt támasztott igényeknek is. Megtalálhatók Kiskőrös Város Önkormányzatának működésére vonatkozó adatok, Képviselő-testületi döntések, hírek, hirdetmények, valamint a Polgármesteri Hivatal tevékenységére, feladatrendszerére vonatkozó sajátos információs anyagok, ügymenetleírások, letölthető nyomtatványok is. Bízom abban, hogy a honlapunk hozzájárul ahhoz, hogy az érdeklődök mindig a legaktuálisabb képet kapják városunkról, annak életét színesítő rendezvényeinkről, megismerjék mindazokat a lehetőségeket amelyeket ez a település nyújtani tud, akár az itt vállalkozni szándékozóknak, akár azoknak akik kellemes kikapcsolódást, pihenést keresnek nálunk.

Tuti menü