Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Települések - Győr-Moson-Sopron megye képes leírás - Települések.tlap.hu
részletek »

Települések - Győr-Moson-Sopron megye - Települések.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: telepulesek.tlap.hu » Települések - Győr-Moson-Sopron megye
Keresés
Találatok száma - 11 db
Abda

Abda

Tisztelettel köszöntöm honlapunkon! Engedje meg, hogy e rövid bemutatkozással hasznos információkat kínáljak Önnek községünkről. Abda körjegyzőségi székhely. A község lakóinak száma 3140 fő, többségük Győrben dolgozik. Területe 19,02 km2. Győrtől 8 km-re Észak-Nyugatra, az 1-es út mellett fekszik, a Rábca és a Mosoni-Duna által kialakított hordalékkúpon. A győri medence egyik legmélyebben fekvő területe. Határát a régi folyómedrek helyén csordogáló erek és holtágak szabdalták. (Holt-Duna, Csikós-ér). A falu lakói korábban főként mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkoztak. A vizek közelsége lehetőséget adott a halászatra is. Az iparosodás terjedése - főként Győr közelsége - sokak számára biztosított megélhetést, munkaalkalmat.

Barbacs

Barbacs

Engedje meg, hogy nagy szeretettel üdvözöljem Önt Barbacs Község honlapján a település vezetése, képviselő-testülete és lakossága nevében egyaránt. A technikai eszközök fejlődésével lehetőség nyílt, hogy településünk a világhálón keresztül mutassa be adottságait, értékeit, terveit, s lehetőségeit a nagyvilág számára, mindenki által elérhető módon. Az elmúlt évek során világossá vált, hogy napjaink az informatika és az információ elsődleges szerepének jegyében telnek. Ezen mára mindenki előtt egyértelművé vált felismerés szellemében, a kormányzati információs program keretében valósulhatott meg településünk honlapja is, reményeim szerint minél több hasznos információval szolgálva életünkről, mindennapjainkról. Igen nagy örömömre szolgálna, ha ezen oldalakon bemutatottak alapján minél több látogatót üdvözölhetnénk személyesen is egyre fejlődő, napról napra szebbé, komfortosabbá váló településünkön, Barbacson, őszintén kívánva, hogy érezzék jól magukat falunkban, környékén, rendezvényeinken, és minél többször látogassanak el hozzánk.

Dénesfa

Dénesfa

Dénesfa község valamennyi polgára nevében szeretettel köszöntöm Önt a falu honlapján. Köszönöm, hogy Internetes böngészés közepette felkereste Dénesfát. Remélem, virtuális látogatása meggyőzi arról, hogy településünkkel a későbbiekben személyesen is megismerkedjen! Dénesfa várja Önt!

Enese

Enese

Enese Győr-Moson-Sopron megye keleti részén, a megyeszékhelytől 18 km-re nyugatra található. Minden közlekedési eszközzel gyorsan elérhető. Vonattal - Győrből Sopron irányába a harmadik állomás - körülbelül 20 perc alatt. Busszal, személyautóval 15-20 perc menetidő után érünk a megyeszékhelyről Enesére a 85.sz. főúton.

Győr

Győr

Győr és környéke szakrális emlékei között a barokk templomok vannak túlsúlyban. A legtöbb szakrális emlék a megyeszékhelyen található. A győri és Győr környéki szakrális műemlékeink az 1000 éves magyar kereszténység emlékei, Szent István a győri püspökséget egy évezrede alapította az első egyházmegyékkel együtt. A Káptalandombon álló Bazilika és Püspökvár a nyugat-magyarországi kereszténység szimbólumai. A barokk kori Magyarország legféltettebb kincsei közé tartozik a győri Bazilika belseje, a Szent Ignác és a Karmelita templom. Az egyházmegye a búcsújáróhelyek számát tekintve a leggazdagabb az országban.

Károlyháza

Károlyháza

Károlyháza Magyarország észak-nyugati csücskében, Győr-Moson-Sopron megye északi részén fekszik. A település lélekszáma 550 fő, területe 11 km2. A falut K-Ny-i irányban országos, sőt nemzetközi közlekedési és energiaszállítási vonalak szelik át. A település rendelkezik az elektromos energia befogadására alkalmas 120 kV-os állomással. Károlyháza a Budapest-Győr-Bécs közlekedési folyosóba esik. A falu az M1 jelű Budapest-Hegyeshalom autópályáról, illetve az 1. számú Budapest-Hegyeshalom főútvonalról közelíthető meg. A legközelebbi városi rangú település - Mosonmagyaróvár - 12 km-re, a megyeszékhely Győr 29 km-re található.

Lázi

Lázi

Kis Bakonyalji település a mienk, és tudják, nem is szeretnénk nagyra nőni.Ennek a kis falunak ugyanis, így van varázsa! A Győr környéki aggromeráció ugyan egyre terjeszkedik felénk, de nem lenne szerencsés, ha elérne idáig és aprócska telkeken, zsúfolt lakótelepek épülnének. Itt van tér, jó levegő, természetes környezet, és a technika legújabb kori vívmányai ugyanúgy elérhetők, mint a városokból. (Példa rá ez a Web oldal is...) Természetesen vannak gondok, problémák itt is, de lehetőségeink is.Az, hogy, hogy élünk ezekkel, rajtunk múlik, de higgyék el, mi nagyon igyekszünk.Szép, rendezett kis pihenő falu, ez az álmunk, és hiszünk benne, hogy ezt meg is fogjuk valósítani.

Lébény

Lébény

Lébény nagyközség címere ívelt oldalú, hegyes talpú pajzs, kék mezőjében vörös színű ekevas, benne arany görög kereszt. Az ekevas jobb és bal oldalán egy-egy ezüst színű, négy levelű vadrózsa helyezkedik el, ötágú szirommal és öt csészelevéllel. A címerpajzs felett ötágú arany korona helyezkedik el.

Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának nemes szándéka, hogy a felnövekvő nemzedékek szülővároshoz való kötődését erősítse. Ezért kiválasztott tíz úgynevezett identitáspontot, ami a település arculatát leginkább jellemzi. Az identitáspontokhoz kapcsolódó programmal ajándékba adja minden mosonmagyaróvári gyermeknek a szülővárosát, hogy ismerve szeresse a parkokat; tudja, kiről nevezték el az utcát, amelynek a köveit naponta koptatja; ismerősként köszöntse a szobrokat; jelenét a múlt örökségének tudatával alakítsa.

Hirdetés
Öttevény

Öttevény

Sok - sok szeretettel köszöntjük Öttevény Község honlapján ! Mint polgármester és mint magánember is létfontosságúnak tartom, hogy a mai kornak megfelelően mi is bemutatkozzunk és egyben kaput nyissunk a világ felé. A következő oldalakon szeretnénk minden hasznos információt közreadni településünkről az idelátogató embereknek. Kérem ha tehetik időzzenek el oldalainkon , hisz szeretnénk bemutatni múltunkat , jelenünket, és távlati terveinket. Az első igazi adat , mely településünkről szól először 1210-ben szerepel az oklevelekben.

Sopron

Sopron

A Soproni medence másfél kilométer széles sávja és a környező domb- és hegyvidék kedvező földrajzi fekvésénél fogva már régóta emberlakta terület. Kr.e. a VI-V. évezredben már lakott területek találhatók a város létesítésének későbbi alapját képező Borostyánkőút környékén.(szerk. Gömöri János., A Borostyánkő út tájai és emlékei. valamint a Fabricius ház 'Háromezer év a Borostyánkőút mentén' c.kiállításának anyaga) A Borostyánkőutat magát soha nem nevezték így, és a rómaiak csak egy már meglevő kereskedelmi útrendszert 'korszerűsítettek' a pormentes lefedés révén. A neolitikumban a dunántúli vonaldíszes kultúra képviselői hagyták itt emlékeiket, mégpedig a falvakban megtelepedő Zseliz csoport és a kézműves eszközöket előállító (kőeszközök) lengyel kultúra csoportja. Kr.e. a IV évezredben őket váltotta az ún. Balaton Lasinja csoport, mely már állattartással is foglalkozott. A kereskedelmi útvonalak találkozása magyarázza a már a rézkorban a medence szélén (Nándormagaslat) fellelhető, védőárokkal erősített településeket (Kr.e.2500-1900) Ékszerek és szerszámok utalnak a bronzkorban itt található kultúrákra.

Tuti menü