Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Települések - Komárom-Esztergom megye képes leírás - Települések.tlap.hu
részletek »

Települések - Komárom-Esztergom megye - Települések.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: telepulesek.tlap.hu » Települések - Komárom-Esztergom megye
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bábolna

Bábolna

Szeretettel köszöntöm Önt Bábolna honlapján, fiatal városunk valamennyi polgára nevében. Nagy örömmel tölt el, hogy a világhálón való barangolása közben megtekinti városunk internetes oldalait. Bízom benne, hogy kellemes perceket szerzünk Önnek, és mindemellett sok hasznos információt nyújtunk Bábolnáról. Bábolna jelentős fejlődésen ment keresztül: pusztából 1958-ban község, 1971-ben nagyközség lett, 2003. július elsején pedig városi rangot kapott. A várossá avatás óta városunk sportcsarnokkal, újonnan aszfaltozott utcákkal, új posta épülettel, megújult közvilágítással, városközponttal és okmányirodával gazdagodott. Megújultak a közintézményeink is: a Polgármesteri Hivatal, az Óvoda, a Szociális Gondozási Központ, a Sportpálya épülete kívül-belül felújításra került.

Esztergom

Esztergom

Magyarország, a magyar állam, egyház és kultúra bölcsője, Esztergom mindnyájunk számára ugyanazon üzenetet hordozza: a közösség szeretete és a közösségi összetartozásba vetett hit fennmaradásunk és fejlődésünk záloga. A mostani nehéz időkben ebből tudunk erőt meríteni. Mind helyben, mind a tágabb környezetünkben. Szeretnénk megmutatni, hogy nem csupán a dicső történelmi múlt fontos, hanem az abból építkező jelen. Ha úgy tetszik, a napi gyakorlat. Az értékőrzés mellett éppen ezért célunk a jelen gyarapítása - és a jövő megalapozása, például a gyermek- és családtámogató Szent Miklós-alap és a hozzákapcsolódó, egyre gazdagodó programháló révén. Ide tartozik természetesen az is, hogy Esztergomot élhető otthonná tegyük, a vendégeink számára pedig marasztaló, számtalan kikapcsolódási, kulturálódási alkalmat kínáló várossá. Ahol jó ott lenni, ahová vágynak visszatérni.

Lábatlan

Lábatlan

Önkormányzatunk kiemelt feladatának tekinti a város és térsége, valamint az itt történtek iránt érdeklődők korrekt, gyors és pontos tájékoztatását, szeretnénk e korszerű információhordozó által biztosított lehetőségeket is felhasználni. Igyekszünk minden olyan információt a világhálóra tenni, ami Lábatlan városával kapcsolatosan érdeklődésre tarthat számot. Külön figyelmet fordítunk az önkormányzati és intézményi munka megismertetésére, a városi rendezvények, sikerek, események publikálására.

Oroszlány

Oroszlány

Oroszlány - amely nevét és címerállatát a legenda szerint az egykori várát őrző két kőoroszlánról kapta - 1938-ban még 1500 lakosú község: az itt fölkutatott jó minőségű szénmezők azonban új dimenziókba emelik. A bányászkodás és az energetikai ipar mára 21.000 lakosú várost, egy kis régió természetes központját teremtette meg. Hetvenhat négyzetkilométernyi területén - melynek közel fele erdő, természetvédelmi terület - együtt vannak egy kisváros kellékei. A jó megközelíthetőség kedvező úti céllá is teheti az "oroszlános" várost és környékét: a Budapest-Bécs autópálya jó negyedórányira van, s Budapestre is csupán egy órányi az autóút. A vasúti közlekedés is megfelel a kor követelményeinek: a villanyvontatású szerelvények óránként közlekednek Oroszlány és Tatabánya között.

Tuti menü