Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Települések - Somogy megye képes leírás - Települések.tlap.hu
részletek »

Települések - Somogy megye - Települések.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: telepulesek.tlap.hu » Települések - Somogy megye
Keresés
Találatok száma - 4 db
Balatonboglár

Balatonboglár

Bemutatkozunk, bemutatjuk Önnek városunkat, Balatonboglárt annak reményében, hogy Ön, kedves családja és barátai évek óta ilyen települést keres pihenéséhez, tartalmas szabadságához. A 6300 lakosú városka a Balaton déli partján fekszik, lankás, dombos, szép vidéken. Keleten Balatonlelle, nyugaton Fonyód, a tó északi partján, szemben Révfülöp a szomszédunk. Környezeti kultúránkat a szőlő és a gyümölcs uralja évszázadok óta, melynek feldolgozását a közelmúltig a BB végezte - világszínvonalon. A római korban Pannóniának nevezett vidék fontos kereskedelmi út része, és bár a történelem viharai, a török hódoltság megannyi válságot hozott, a jelleg alapjaiban megmaradt. Az ökrös és lovas szekereket felváltotta a Déli Vasút, és a múlt század végének gazdasági fellendülése vállalkozó szellemű iparos és kereskedő családok letelepedését eredményezte. Felfedezték a tó szépségét, Balatonboglár varázsát, és a kis falu óriási fejlődésnek indult.

Balatonlelle

Balatonlelle

Balatonlelle Somogy megyében, a Balaton déli partján, Siófoktól nyugatra, Budapesttől 136 km távolságra fekszik. Vasúton, a 7-es és 67-es műúton személygépkocsival és busszal egyaránt kényelmesen megközelíthető. Lellén két benzinkút segíti az autók forgalmát, valamint szerviz- szolgáltatás is igénybe vehető. A Balaton vizén sűrű hajóközlekedés bonyolítja le a forgalmat, melynek vérkeringésében Lelle is fontos szerepet tölt be.

Csurgó

Csurgó

A település mai arculatát számos műemléki jellegű épület határozza meg, köztük olyanok, amelyek máig őrzik az egykori helyi építészeti szokásokat. A település első okleveles említés a kora középkorba vezet, 1019-ből származik. A kezdeti "városmag" a település mai északi részén alakult ki; az Óvárost Felső-Csurgónak is nevezik, ahol templomos lovagok telepedtek meg. A település rendházát 3. Béla erősítette meg. A XIV. század elején a birtok - ahogy egy részét errefelé nevezték "a királyi kanászok földje" - adományozás révén került a lovagokhoz - rendjükbe olvadtak be később a templomosok is. A história tartja csak számon az 1405-ben már városként jegyzett település erősségének, a várnak az emlékét is. A hajdani vár és a rendházak alapjait a mai Szentlélek-templom műemléki környezete őrzi.

Fonyód

Fonyód

Köszöntöm Önt Fonyód honlapján, a Balaton part legszebb panorámájáról ismert város polgárainak nevében. A több mint 925 éves írásos múltra visszatekintő, két gyönyörű dombra épült településünk méltán híres szépségéről, a Balaton simogató hullámairól, látnivalóiról, rendezvényeiről, piacáról. Városunk célja az értékek megőrzése, gyarapítása, továbbadása az utókor számára. Meggyőződésem, hogy gondozott, családias hangulatú strandjainkon mindenki jól érzi magát, színes és változatos programjaink között pedig mindenki talál magának kedvére valót. Hívjuk és várjuk kedves vendégeinket: személyes jelenlétükkel is tiszteljék meg városunkat, látogassanak el hozzánk, ismerjenek meg minket! Remélem, hogy a nevezetességekben gazdag, vendégszerető településünk honlapján töltött idő felkeltette az érdeklődését, és ezért nemsokára személyesen is meglátogat minket.

Tuti menü